Blåt Lederspor 2019

Så blev Blåt Lederspor afholdt for 3. gang, og denne gang var placeringen rykket til spejderhuset ved Stenlille Spejderne Laurentius.


Kl. 10 startede det hele med en kort velkomst, og så begyndte der en weekend med klassisk Stjerneløb med poster i traditionelle spejderfærdigheder fra tidligere tiders løb.


Posterne

Posterne var fordelt rundt på grunden, og når en post var gennemført rykkede holdet ind til centrum af løbet. Her skulle der dystet i stafetter imellem holdene. Holdene var delt op i gul, blå, rød og grøn "bande". Når stafetten var genneført, så gik hver sit hold ud til en ny post sammen med postdommeren.


Posterne bestod af klassiske spejderopgaver såsom at binde knob, kimslege, løse koder, tænde bål, signalere via morse eller flag, korttydning m.m.

Stafetterne

Ind imellem posterne var som sagt lagt stafetter ind hvor holdene dystede ivrigt, og med god gejst. Stafetterne var ofte hvor deltagerne fik brugt kroppen, samtidig med at de skulle samarbejde med sine holdkammerater.


Stafetterne bestod af hvilke hold der kunne skille og samle et trangiasæt ad hurtigst, spejderspørgsmål, lave knob såsom Abehånden, få en t-shirt til at "vandre" m.m.Aftenopgaver

I løbet dagen havde holdene også fået udleveret opgaver, som skulle forberedes til aftenen. De skulle lave en kage og fremføre en nyfortolkning af et udleveret eventyr. For at kunne løse disse opgaver fik de udleveret remedier hver gang de havde gennemført en stafet.

Dem der vandt stafetten fik lov at vælge først af det udvalg som lå på et bord i midten af hvor det hele foregik.