top of page

Fønikspatruljen - en spejder-gyserroman

'Vær Beredt' har altid været spejdernes motto og det er måske mere end nogensinde aktuelt! I en tid med klimaudfordringer, Corona og kommunikation der bliver mere og mere digitaliseret, åbner Benny Bang Jensen op for en spejderverden, der holder fast i nogle vigtige, grundlæggende værdier.


'At værne om naturen' og 'at være en god kammerat' er blot to af de syv spejderlove i Det Danske Spejderkorps, der lige nu oplever en kæmpe vækst i antallet af medlemmer. Tiden er nemlig blevet moden til at stoppe op og tænke os om, søge tilbage til naturen og holde sammen. Og det er netop hvad 'Fønikspatruljen' bliver udfordret på, mens kaos vokser omkring dem.


Sylvester på tolv år er hovedpersonen i fantasy- og gyserromanen 'Fønikspatruljen - veritas vos liberabit', der følger otte jævnaldrende venner, mens en frygtelig trussel bryder ud i forstadsbyen Flintløse.

Alle spejderfærdighederne kommer i spil og ikke mindst samarbejdet bliver en afgørende faktor, mens kaos-lavinen ruller og spreder sig.


Forfatteren har gravet i sine mange års erfaring som spejder og spejderleder for, at skabe et sjovt, skræmmende og seriøst bud på et originalt spejdereventyr. Hvis man aldrig rigtigt har forstået spejderlivet for alvor, så er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at have prøvet.


Fønikspatruljen hylder hele ungdommen og spejderbevægelsen og er klar på hylderne fra. 5. december, på dagen hvor der er officiel bogrelease på Teater Play kl. 13.00 - 17.00.Mere om forfatteren

Benny Bang Jensen (f.1977) er vokset op i Albertslund som spejder i Det Danske Spejderkorps. Allerede som ung producerede han masser af tekster og tegninger til de landsdækkende spejderblade og lejraviser, sideløbende med at han selv blev spejderleder. Det drev ham videre til nu at være erfaren naturpædagog på Amager, hvor han i dag bor med sine to teenagere. Her bliver skriveriet holdt ved lige med rollen som fast freelanceforfatter på Gyldendals onlinemedier for pædagoger, ligesom hans tegneglæde ofte udfordres som illustrator på en lokalavis. I 2018 debuterede han som medforfatter og tegner på børnebogen og musikken om Ka'flupperne. Med Fønikspatruljen går han for første gang solo, og kan nu også kalde sig romanforfatter.


Faktaboks

'Fønikspatruljen - veritas vos liberabit', sideantal: 376, vejledende pris kr.: 249, 95,-

Udgives af Forlaget Flint d. 5. december 2021.

Målgruppe: Fra 12 år og opefter.


Læs mere om Benny Bang Jensen på hans Facebookside:


Forudbestil her:

Comments


bottom of page