top of page

Brejning kom væsentlig tættere på Antvorskov Division

En mandag morgen foran en hvidkalket hovedbygning, der tårner sig op i den flotte efterårsskov, sætter jeg en kvinde af. Ikke hvem som helst, men forstanderen på Brejning Efterskole – Lone.


Bestemt og målrettet bliver der sagt farvel. Dagen er i gang på efterskolen, så hun har travlt som altid i gang med et projekt. Denne gang helt klart ved roret – fast ved roret.Rykker du din patrulje? Det gør Lone, 2. Hellig Anders, fra vores egen Antvorskov division.

”De unge skal høres og guides af os voksne, som kan eller rettere skal sætte de vide ramme for dem. De skal ud på kanten og rystes, så de kan mærke sig selv. De kan nemlig rigtig mange ting . De ved det bare ikke altid, så her kommer vi ind med de næsten rigtige rammer. Næsten rigtige rammer fordi, de selv skal være med til at definere rammerne – eller fortsætte udviklingen til nye spændende rammer. De unge mennesker har nemlig fantasien, eventyrlysten og ikke mindst modet. Giver det mening? Det tror jeg nok, det gør. Det er jo også et centralt punkt i vores værdier i Det Danske Spejderkorps, hvor børn leder børn og unge leder unge”.

Der er ingen tvivl om, at Lone er målrettet. Hun også ambitiøs på andres vegne. Eller måske foretrækker hun at sætte kriller i knoppen på folk. Sådan irriterende og belastende for den ligetil tankegang og løsning.


”Hvorfor gøre det nemt, når det kan gøres spændende og rykke ved oplevelsen og få de unge til at undre sig, stille endnu flere spørgsmål og søge ud i verden med en lyst til mere i livet. Så gør det jo ikke noget, at ballasten er i orden, så de unge får mod på mere og er opsøgende. Det har vi rigeligt brug for i vores til tider meget beskyttede samfund”, udtrykker Lone det, da jeg spørger om hendes drive og baggrund for at søge jobbet som Forstander på Brejning. Den i spejderkredse så velkendte og berømte efterskole, hvor man må sige, der er mulighed for mange udfordringer til de unge mennesker.

Rammerne er vide, og der er plads til alle der vil. De kan, når de forlader skolen igen – ingen tvivl om det.

”Tak for turen og den gode gerning – Det værdsætter jeg virkelig. Tænk sig, så sparede jeg både tid, fik en miljøvenlig samtransport og da også lige en snak med dig, Henrik”, griner Lone sikkert, da jeg svinger bilen ind på gårdspladsen til efterskolen.Spejder er noget vi er

”Du ved, gøre en forskel for de mange unge og lade dem udforske værdierne. Om det er værdierne her på Brejning eller korpsets (DDS) værdier kommer stort set ud på ét. Det er vigtigt, vi som voksne og ja som leder i Danmarks største fællesskab – Det Danske Spejderkorps tager det ansvar og giver vores næste generationer en ordentlig start på det gode liv – Det er vi da enige om”.


Sådan udtrykker Lone sit uddybende svar om hendes baggrund for at søge stillingen som forstander på lige netop Brejning og Lone fortsætter talestrømmen – hun har jo noget på hjertet. Det er der ingen tvivl om.

Engageret, indlevende og fokuseret på opgaven her. Forstander står der nu på CV’et. ”Min holdning i forhold til værdierne er jeg ret så sikker på ingen er i tvivl om. Er de i tvivl, så kan de simpelthen ikke have kendt mig ret mange minutter, vel?”, griner Lone. Det er der jo noget om.


Jeg skal sådan set bare sørge for at give dem tilbuddet – Og det gør jeg gerne.

Lone rykkede teltpælene op og flyttede ind på Brejning efterskole ved skoleårets start her i august 2018.


”Det er også et nyt kapitel i vores familie- liv. Ikke kun mit, men både Roars, Livs og Thomas’ hverdag er jo blevet lidt justeret lidt. Det fungerer, da vi jo sådan set hver især tager ansvar for vores hverdag, og bidrager til berigelse af hinanden. Det er der ikke noget nyt i. Vi er jo spejdere helt ind til benet – og lidt til. Så det har ikke været svært at springe ud i et nyt eventyr. Kan kun sige, at begrænsninger ligger ofte kun et sted, og det er hos én selv, så se at komme ud på eventyr og tag ansvar – Vi ses på KRM2018 i Legoland”, slutter Lone af.


Måske I kan huske Forløbsmærket BRO – Balance, Respekt og Optimisme? Her har Lone også været medudvikler.


Lone har haft flere lederfunktioner og senest gruppeleder i 2. Hellig Anders igennem mange år. Lone startede som spejder i Kong Slaug (Teglværksvej) og har også været aktiv i den gamle skibsklan og klatreklanen.


Du finder mere info om Brejning efterskole på

www.brejningefterskole.dk


Artikel skrevet af:

Henrik Guastella Lindstrøm,

DAK Trop, Antvorskov Divisionsledelse


Comentarios


bottom of page